Агенция Associated Press публикува видеозапис, на който президентът Доналд Тръмп обсъжда темата за Украйна с Лев Парнас и Игор Фруман - бивши делови партньори на адвоката му Рудолф Джулиани.

Записът е направен през есента на 2018 г. на обяд в Trump Hotel във Вашингтон. Среди участниците в обяда, освен Тръмп, Парнас и Фруман се виждат синът на президента Доналд-младши, бившият му помощник Джони ди Стефано и бизнесменът Стенли Гейл. На видеото не се вижда кой произнася конкретните реплики, но говорещите са разпознаваеми по гласовете.

Откъс от записа, в който се обсъжда бившата посланичка на САЩ в Киев Мари Йованович, беше публикуван по-рано от телевизионния канал ABC. Записът е предаден на журналистите от адвоката на Парнас.

Парнас предостави за импийчмънта документи, доказващи, че са се срещали с Тръмп

Парнас предостави за импийчмънта документи, доказващи, че са се срещали с Тръмп

Снимки, картичка с подписа на Тръмп…

По-рано Тръмп твърдеше, че не познава лично Парнас и Фруман. Припомняме, двамата са бизнесмени, произхождащи от бившия Съветски съюз.

Пореди това Парнас заяви, че по заръка на Джулиани се е опитал от името на президента да убеди украински политици да разследват сина на опонента на Тръмп и вероятен съперник на следващите избори Джо Байдън.

На записа, публикуван от AP, се чува как единият от събеседниците - вероятно Парнас, казва, че Мари Йованович "говори пред всички, че ще започне импийчмънт срещу Тръмп". Самият Тръмп отговаря: "Отървете се от нея! Отървете се от нея още утре. Направете го."

Йованович беше отзована от поста през пролетта на 2019 г.

Нов огън по Тръмп в разгара на импийчмънта

Нов огън по Тръмп в разгара на импийчмънта

Пуснаха скандален запис за американския президент