Демократите в Камарата на представителите в американския Конгрес публикуваха нови документи по процедурата за импийчмънт на президента Доналд Тръмп, чието официално разглеждане започна в четвъртък, съобщават американските медии. Председателят на комисията по разузнаване Адам Шиф, който ще представлява Камарата на представителите на съдебния процес в Сената, заяви, че материалите са предоставени от предприемача Лев Парнас. Той е делови партньор на личния адвокат на президента Руди Джулиани.

Смята се, че Парнас е имал ключова роля в опитите на Тръмп да оказва натиск срещу украинския президент с цел да го принуди да започне разследване срещу сина на потенциалния кандидат за Белия дом от Демократическата партия Джо Байдън.

Конгресът има нови доказателства по импийчмънта

Конгресът има нови доказателства по импийчмънта

Бележки и есемеси от Лев Парнас, съдружник на Джулиани…

Парнас призна, че се е срещал с официални лица в Украйна и е упражнявал върху тях натиск със знанието на президента.

"Тръмп прекрасно знаеше какво се случва", коментира той в интервю за MSNBC.

Самият Тръмп заяви, че не познава Парнас и не смята, че когато и да било е общувал с него.

Лев Парнас: Изнудвах Зеленски по искане на Джулиани

Лев Парнас: Изнудвах Зеленски по искане на Джулиани

Разследването срещу Тръмп продължава

В материалите, предоставени на демократите от Парнас, има снимки, на които той е заедно с Тръмп, и поздравителна картичка, подписана от президента. Сред документите има и снимка на визитни картички на Парнас и Тръмп, заснети върху маса на събитие, на което двамата са присъствали.

Пред журналисти в Белия дом Тръм коментира, че участва в събития по набиране на средства, на които се правят хиляди снимки и че от това не следва, че познава Парнас, предаде CNN.

Републикански сенатори отказват просто да отхвърлят импийчмънта на Тръмп

Републикански сенатори отказват просто да отхвърлят импийчмънта на Тръмп

Настояват да бъдат изслушани и двете страни