Сенатори от Републиканската партия на САЩ заявиха, че ще отхвърлят всяко предложение просто да гласуват за отхвърляне на обвиненията, по които се иска импийчмънт на президента Доналд Тръмп, съобщава "Асошиейтед прес".

Според сенатор Рой Блънт от Мисури - водеща фигура сред републиканците, членовете на партията като цяло смятат, че "трябва да бъдат изслушани и двете страни".

Това ще е едва третата процедура за импийчмънт в историята на Съединените щати, която се провежда на фона на значително политическо разделение и изборите, които ще се проведат тази година.

Пелоси не съжалява за забавянето на импийчмънта, добавя още обвинения

Пелоси не съжалява за забавянето на импийчмънта, добавя още обвинения

Топката е в Сената, каза лидерът на Камарата на представителите

Председателката на Камарата на представителите Нанси Пелоси все още не е определила конкретна дата за започване на процедурата пред Сената. Сенатори от Републиканската партия обаче обсъждат помежду си дали да гласуват за отмяна на обвиненията срещу Тръмп, или да призоват допълнителни свидетели.

Преди дни Тръмп заяви, че подкрепя идеята просто да се гласува за отхвърляне на обвиненията, които той смята за изфабрикувани. Очевидно обаче лидерът на републиканците в Сената Мич Макконъл няма необходимата подкрепа сред сенаторите, за да направи това.

Практически сигурно е, че в крайна сметка Тръмп ще бъде оправдан, тъй като републиканците са мнозинство в Сената.

Гласувайте против резолюцията на лудата Нанси Пелоси, призова Тръмп републиканците

Гласувайте против резолюцията на лудата Нанси Пелоси, призова Тръмп републиканците

Надявам се, че всички републиканци в Камарата на представителите ще гласуват против Резолюцията