Лев Парнас, ключов играч в украинската афера в центъра на процеса по импийчмънт на президента на САЩ, се дистанцира напълно от Доналд Тръмп и Руди Джулиани.

В интервю за "Ню Йорк таймс" той разкри за първи път публично, че президентът на САЩ е бил напълно осведомен за опитите да се намерят компромати от името на Тръмп за Джо Байдън и Хънтър Байдън.

Украйна разследва информация за следене на експосланика на САЩ Мари Йованович

Украйна разследва информация за следене на експосланика на САЩ Мари Йованович

В съобщение на ведомството се казва, че полицията е предприела разследване след публикуването на съобщения

Роденият в СССР бизнесмен играе централа роля в кампанията за оказване на натиск Украйна да разследва политически опоненти на Тръмп.

Парнас също изрази съжаление, че се е доверил на президента Тръмп и на личния му адвокат Руди Джулиани, който е архитектът на кампанията за оказване на натиск върху Украйна да разследва Байданови. Адвокатът на Парнас заяви, че е готов да сътрудничи на прокуратурата за разследване на Джулиани.

Лев Парнас: Изнудвах Зеленски по искане на Джулиани

Лев Парнас: Изнудвах Зеленски по искане на Джулиани

Разследването срещу Тръмп продължава

Преди дни Камарата на представителите на САЩ публикува още материали, които включват текстови съобщения, снимки и календари. Те подчертават колко дълбоко Парнас и други са били замесени в кампанията за оказване на натиск. Продължава да излиза нова информация, въпреки че Сенатът се подготвя да даде начало на процеса по импийчмънт срещу Тръмп през следващата седмица. Документите разкриват, че Парнас е бил в редовен контакт с двама топ републиканци и донори на Тръмп.

По време на интервюто за вестника Парнас отбеляза, че не е разговарял директно с Тръмп за кампанията, но се е срещал с президента няколко пъти и е бил уведомен от Джулиани, че държавният глава е бил запознат.

"Залагам си живота, че Тръмп е знаел всичко, което Руди Джулиани прави в Украйна", обяви бизнесменът.

Парнас, американски гражданин, който беше арестуван през октомври по федерални обвинения, които не са свързани със случая, се разкая за ролята си в подпомагането на украинската кампания за натиск, но обвини президента и Джулиани.

"Най-голямото ми съжаление е, че се доверих толкова много. Мислех, че съм патриот и помагам на президента", каза той и добави, че е повярвал на президента и на адвоката му, че нищо не може да се обърка.

От Белия дом коментираха думите на Парнас, отбелязвайки, че администрацията на Тръмп не се притеснява от обвиненията и постави под въпрос дали може да му се вярва.