От Федералната служба за безопасност на Русия в сътрудничество с Външното министерство са задържали десет терористи, планирали да извършат терористичен акт в места на масово събиране на хора в Москва и в Санкт-Петербург с използване на автомати и експлозиви, съобщи РИА Новости.

"Федералната служба за сигурност на Руската федерация в сътрудничество с Външно министерство на Русия и при взаимодействие с чуждестранни партньори от Таджикистан и Киргистан пресекоха дейността на международна терористична група, в която има членове от страни от Централно-Азиатския регион, планирали да извършат серия от резонансни диверсионно-терористични акции в Москва и Санкт-Петербург с автоматично оръжие и самоделни експлозиви с голяма мощност", публикува руската агенция, позовавайки се на ФСБ.

От членовете на организацията са иззети четири самоделни бомби, пълни с шрапнели, огнестрелно оръжие, боеприпаси, а така също и комуникационни средства.

От ФСБ допълниха, че задържаните дават показания за контакт с главатарите на терористичната организация "Ислямска държава". Според съобщението, бунтовниците също са признали своите цели и съучастници и бази както в Русия, така и в чужбина.