Полицията в Мексико е арестувала футболната звезда - вратарят Омар Ортис по подозрение, че работи за банда, занимаваща се с отвличания, съобщава БиБиСи.

35-годишният Ортис призна, че е помогнал на похитителите да си намерят две богати жертви, заяви Хорхе Домене, говорител на правителството на северния щат Нуево Леон.

По данни на разследващите бандата, която е част от наркокартел, е искала средно по 73 000 долара на отвличане, от което Ортис получавал над 10%. Те намирали жертвите си на социални събирания, където те са били отвличани и обирани. Предполага се, че бандата на Ортис е отговорна за над 20 отвличания, включително на това на съпруга на мексиканската поп звезда Глория Треви.

Ортис изглеждаше спокоен, докато маскирани войници го ескортираха заедно с трима други заподозрени до столицата на Нуево Леон - Монтерей.

По-рано тази седмица самият Ортис изчезна и се подозираше, че е отвлечен. Футболистът, който в момента е наказан заради допинг, само е помагал на престъпниците да изберат жертвата си и им е давал допълнителна информация.

Отвличанията в Мексико се наказват със затвор до 50 години.