Днес украинската авиация е ударила три руски "крепости" и десет групи оръжия и военна техника. Това се казва в доклада на Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна с данни към 18:00 часа на 21 октомври, публикуван във Facebook.

"Врагът се опитва да задържи временно завзетите територии, насочва усилията си към сдържане на действията на силите за отбрана на определени направления, не се отказва от опитите си да премине в настъпление в направленията на Бахмут и Авдиевка", се казва в доклада.

През деня украинските войски са отблъснали руски атаки край Тернова, Харковска област; Билогоривка и Золотаривка, Луганска област; Лиман, Соледар, Озаряновка, Одрадивка и Первомайске, Донецка област.

Украйна потвърди удара по Антоновския мост

Украйна потвърди удара по Антоновския мост

По това време там нямало цивилни

Противникът обстрелва украинските позиции по линията на съприкосновение, провежда въздушно разузнаване, продължава да нанася удари върху критична инфраструктура и жилищни сгради в нарушение на международното хуманитарно право, законите и обичаите на войната.

През деня нашествениците нанесоха четири ракетни удара и 10 въздушни удара, повече от 30 атаки с MLRS.

Районите на около осем населени места, включително Харков, Запорожие и Нововоскресенске в Херсонска област, бяха поразени с руски авиационни и зенитни управляеми ракети.

Във волинското направление обстановката остава без промяна.

В северско и полиско направление врагът използва минохвъргачки и тръбна артилерия за обстрел по районите на селата Украинске и Хай в Черниговска област, както и Покровка в Сумска област.

В Слобожанско направление противникът е обстрелвал с тръбна и реактивна артилерия районите на селищата Берестово, Стрилеча, Дворична и Чухуновка.

В Бахмутско направление врагът откри огън от танкове и артилерия по районите на Соледар, Бахмут, Билохоривка, Клишчиевка и Опитно.

В посока Авдиевка танкове, минохвъргачки, тръбна и реактивна артилерия са стреляни по районите на населените места Водяне, Пречистовка, Първомайско и Велика Новосилка.

Противникът не е водил активни настъпателни действия в новопавловското и запорожското направление. Ударите са нанесени край Времивка, Зелений Хай и Мала Токмачка.

В посока Южен Бух противникът обстрелва военна и гражданска инфраструктура. Населените места в близост до линията на съприкосновение, включително Нововоскресенске, Мирно, Давидов брод и Новохреднево, бяха под вражески обстрел.

"Според наличната информация окупационните власти са преустановили дейността си в град Берислав в Херсонска област от 19 октомври. Известно е също, че колаборационистите, които са сътрудничили на руските окупатори, продължават да напускат града заедно със семействата и имуществото си", се казва в съобщението. Доклади на Генералния щаб.

Украйна: Русия значително е засилила ракетните удари

Украйна: Русия значително е засилила ракетните удари

Повечето ракети са били свалени

Във временно превзетата територия на Луганска област врагът предприема мерки за подобряване на телевизионното и радиоразпръскване.

Генералният щаб потвърди, че на 19 октомври Силите за отбрана на Украйна са ударили понтонен преход под Антоновския мост в Херсонска област.

През деня авиацията на Украйна е нанесла 16 удара, поразявайки три опорни пункта на противника и десет групи оръжия и военна техника, както и три позиции на противовъздушната отбрана.

Ракетно-артилерийските войски са поразили руски команден пункт и ракетна система С-300.