Ръководителят на областната военна администрация на Харков Олег Синегубов съобщи за нощни удари по Купянск, в източната част на Харковска област, пише руската служба на BBC.

Той съобщи че в полунощ руските военни са атакували града с управляема бомба FAB-250, в резултат на което сградата на градския съвет е била повредена.

"В 7:30 врагът отново обстрелва Купянск, сградата е повредена. Към този момент няма информация за пострадали", каза той. Според Министерството на вътрешните работи на Украйна "в резултат на масиран обстрел" е избухнал пожар в жилищния сектор на Купянск.

Освен това, според Синегубов, около полунощ 41-годишен мъж и 39-годишна жена са били ранени в резултат на обстрела на село Кондрашовка, Купянски район.

Ден преди това Александър Сирски, командир на Сухопътните войски на въоръжените сили на Украйна, говори за тежката обстановка, която се е създала в купянското направление, където по налични данни са съсредоточени около 100 000 руски войници.

"Целта на противника е да пробие отбраната на нашите войски и да премине директно към Купянск", цитира Украинска правда думите на командира.

И тази нощ безпилотници атакуват Украйна

И тази нощ безпилотници атакуват Украйна

Сигнал за тревога в редица области