В Австралия местните производители на оръжие призовават правителството да направи повече за развитието на местния военнопромишлен комплекс, преди да е станало твърде късно.

Това съобщи Defence News.

Когато избухне голяма война, Австралия ще трябва да разчита на собствените си оръжия. А според Defence News войната може да избухне още в края на това десетилетие.

Джеймс Хединг, програмен директор на Службата за стратегически способности в подразделението за ракети и контрол на огъня на Lockheed Martin Australia, заяви, че по-нататъшното развитие на австралийската индустрия е от решаващо значение.

Той заяви, че производството на снаряди GMLRS за HIMARS е добра отправна точка за страната.

Той отбеляза, че международното търсене на тези снаряди нараства, особено в Украйна в условията на война с Русия. Самата Австралия обаче също трябва да се въоръжи.

"Трябва да признаем, че може да имаме две, а може би и три години, за да се подготвим за голяма война. Така че какво можем да направим през следващите две или три години по отношение на възможностите за масово производство?

Австралия и Китай работят за подобравяне на военната комуникация

Австралия и Китай работят за подобравяне на военната комуникация

Двете страни също ще разширят сътрудничеството си в енергетиката и минното дело

Опасенията ми са, че тези решения няма да бъдат взети и в крайна сметка ще влезем в следващата война през 2027 или 2028 г. с това, което имаме - то не е много", притеснява се Хединг.

Преди година ЦРУ предупреди, че Китай се готви за война за Тайван през 2027 г. Според директора на ЦРУ Уилям Бърнс това не означава, че опитът за инвазия действително ще се случи, но Пекин иска да бъде технически готов да нахлуе в Тайван през 2027 г.

Китай стопля отношенията с Австралия с панда дипломация

Китай стопля отношенията с Австралия с панда дипломация

Китайският премиер Ли Цян предложи да изпрати две панди на зоопарка в Аделаида

Настоящата ситуация показва, че Китай наистина изпълнява план за такава подготовка. По-конкретно, китайците подготвят армада от фериботи и граждански плавателни съдове за нахлуване в Тайван.

Това се случва на фона на засилващата се кампания на Пекин за оказване на натиск върху островната държава.