Властите в Австрия вероятно скоро ще препоръчат поставянето на бустерни дози ваксини срещу COVID-19 и за деца на 12-годишна възраст. Те ще могат да ги получат четири месеца след втората им доза. Това съобщи във вторник министърът на здравеопазването Волфганг Мюкщайн, цитиран от "Ройтерс".

Този ход отново ще постави Австрия преди повечето европейски страни по отношение на ваксинирането на деца. Някои от нейните девет провинции, включително Виена, започнаха да ваксинират деца на петгодишна възраст миналия месец малко преди това да бъде одобрено от Европейската агенция по лекарствата (EMA).

Австрия планира глоби до 3600 евро за отказващи Covid ваксина

Австрия планира глоби до 3600 евро за отказващи Covid ваксина

Ще има изключения за бременни, хора, които не могат по медицински причини и преболедували в последните 6 месеца

Австрия ускори ваксинацията на населението след нарастването на коронавирусните инфекции миналия месец, което доведе до триседмично национално блокиране.

Приблизително 69% от населението на Австрия е напълно ваксинирано срещу COVID-19, което се счита за едно от най-ниските нива в Западна Европа. Правителството, ръководено от консерваторите, планира да направи ваксинациите задължителни, с огромни глоби за неваксинираните.

Това обаче доведе до многохилядни протести в страната.

Австрия вдига локдауна в неделя, но само за ваксинираните

Австрия вдига локдауна в неделя, но само за ваксинираните

Новината потвърди новият канцлер Карл Нехамер