Австрийските десни консерватори и националисти подкрепят позициите на Москва в украинската криза и се възхищават от начина, по който Владимир Путин управлява Руската федерация и защитава националните интереси на своята страна.

Така смятат наследниците на Йорг Хайдер във Виена.

Както е известно, още приживе неговата „Партия на свободата" започна да се разпада и процесът продължава и след трагичната му гибел. Идейно-политическите му наследници си оспорват първенството в отстояването на правата и свободите на коренното австрийско население.
Те обаче са обединени в борбата против глобализма и налагането на американските ценности и стандарти в политиката, културата, начина на живот.

Смятат австрийската и световната левица за агенти на влияние на тройката - Европейския съюз, Европейската централна банка и Международния валутен фонд. Затова се изживяват като единствени носители на мисията за спасяване на Европа и света от икономическата, моралната, социалната и политическата криза. Опасяват се, че това може да доведе до падане под властта на исляма, а оттам и скрито под юдо-масонството.

Виждат във Владимир Путин безспорния водач на европейската консервативна десница и се радват на неговите успехи в обединяването на историческите руски територии. Защитават тази позиция и в Европарламента.

Сегашният председател на „Партията на свободата" Хайнц-Кристиан Щрахе (на снимката) се солидаризира изцяло с руските позиции по украинската криза. Смята, че Украйна има право да се обедини с Русия, както и Австрия с Германия.

Неговият съветник проф. Петер Бахмайер допълва, че и България има право на обединение с Македония, тъй като зет му е от Охрид. Посещава често древната българска столица и е втрещен от това, което чува от хора там с претенции за елитарност на основата на полученото македонско „висше хуманитарно образование".

Петер Бахмайер смята, че след подялбата на Полша между Русия, Австрия и Прусия австрийците са дали на западните украинци и образование, и култура и религиозна свобода, основали са Лвовския университет. Той обаче е уверен, че сега Виена няма какво да предложи на Лвов и затова е по-добре Украйна да остане с Русия.

На подобна позиция е и председателят на Партия „Консервативни реформи" и евродепутат Евалд Щадлер, който ръководеше групата от международни наблюдатели на референдума в Крим.
Той редовно поставя въпроса в Европарламента, че не може ЕС да следва американския диктат.

Подобни идеи споделя и родената в Минск виенчанка Светлана Ополчер, специалист по недвижими имоти. Тя се е омъжила в австрийската столица още 16-годишна и никога не е усетила лошо отношение от страна на местните немци, въпреки кръвопролитията през Втората световна война.
Посочва, че 80% от австрийците искат страната им да напусне ЕС, но никой от еврократите не им обръща внимание. Затова не вижда нищо странно във факта, че в Австрия се увеличават проруските настроения и симпатиите към Владимир Путин.

Петер Бахмайер допълва, че така е и в Германия, където той често пребивава по служба.