Азербайджан твърди, че е унищожил колона с бронирани машини на Армения по време на сраженията в отцептическата област Нагорни Карабах.

Министерството на отбраната на Азербайджан уточни, че Ереван се е опитал да премести колоната през деня, но е бил подложен на азербайджански артилерийски обстрел, съобщава "Спутник".

Военното ведомство не предостави подробности къде е отивала предполагаемата колона или къде е ударена от артилерията, но публикува видео, за което твърди, че показва, че колоната е унищожена.

Кадрите показват най-малко дузина превозни средства, вероятно танкове, привидно стоящи неподвижно на неизвестно място, преди снарядите да започнат да ги удрят. От видеото не става ясно колко сериозно са повредени бронираните машини или дали цялата колона е унищожена.

Откакто въоръжения конфликт в района на Нагорни Карабах избухна за пореден път на 27 септември както Армения, така и Азербайджан редовно публикуват подобни видеозаписи, за които се твърди, че изобразяват успешни военни операции и атаки срещу вражески сили.

Баку обяви, че е предприел контранастъпление в отговор на предполагаеми атаки на арменските военни по фронвата линия в Нагорни Карабах. По-късно Ереван обвини Азербайджан в обстрел на катедралата "Христос Спасител" в град Шуша в Нагорни Карабах, ранявайки цивилни, включително журналисти, въпреки че Баку отрича това.

Нагорни Карабах: Армения обвинява Азербайджан за обстрела на катедрала

Нагорни Карабах: Армения обвинява Азербайджан за обстрела на катедрала

Азербайджан отрича да е удрял църквата