Бъкингамският дворец отхвърля като безпочвени обвиненията срещу принц Андрю в секс с непълнолетна, съобщава АП.

Припомняме, преди няколко дни стана ясно, че съдебна жалба по обвинение в педофилия срещу британския принц Андрю е била подадена от жена в съд в щата Флорида, САЩ.

Според жената преди време американският банкер Джефри Ъпстейн я е предоставял на свои приятели за секс, в резултат на което тя многократно била подлагана на сексуално насилие. Тогава тя била 17-годишна. Сред насилниците бил и принц Андрю, който е вторият син на кралица Елизабет Втора и принц Филип.

Кралски официални лица в петък опровергаха информацията, че принцът е бил замесен в такова престъпление. Скандалът е по главните страници на британските таблоиди от петък.

Днес във второ съобщение от петък Бъкингамският дворец категорично опроверга информацията, че херцогът на Йорк е имал каквито и да е било сексуални контакти или отношения с тази жена. Обвиненията са изфабрикувани и безпочвени, допълват от двореца.

Изразената от Бъкингамския дворец позиция е необичайна, тъй като по принцип кралското семейство избягва коментар на медийна информация.

Потърпевшата твърди, че е била принуждавана да прави секс с кралската особа в Лондон, Ню Йорк и на частен карибски остров между 1999 и 2002 година. Тези разкрития са направени пред съда като част от процес срещу Ъпстейн. Милиардерът е бил осъден на 18 месеца затвор през 2008 година, излежал 13 месеца, след като се признал за виновен за сексуални престъпления срещу деца, но няколко жени искат властите да преразгледат делото, тъй като смятат, че той е избегнал по-сериозни федерални обвинения.

Принцът не е бил призован по случая и не са му повдигани обвинения.