Българските студенти във Великобритания остават без възможност да получават студентски заеми. Това съобщи британският посланик в София Роб Диксън по време на дискусия, организирана от Атлантическият клуб.

Въпреки ограниченията заради "Брекзит", посланик Диксън припомня, че част от университетите са предприели действия, за да свалят таксите на студенти, които са от страните-членки на Европейския съюз, отбелязва БНР. Така обучението е по-евтино за тях в сравнение с това за британските, припомня той. Все пак посланикът препоръча студентите да правят и проверка на условията в британските университети.

Защо вече не се говори за Брекзит?

Защо вече не се говори за Брекзит?

Въпреки че България не изглежда като големия загубил от Брекзит споразумението, последиците са видни и ще стават все по-силно изразени с течение на времето

Роб Диксън припомни, че студентите, които вече учат във Великобритания отпреди "Брекзит", запазват своят статут при определени условия, които също трябва да бъдат проверени.

По данни на посланика, около 60 000 български студенти учат във Великобритания. Британският дипломат изрази надежда, че страната му ще остане привлекателна за обучение и работа. Досега българските общности са се интегрирали добре и подпомагат развитието на страната, каза той.

Брекзит приключи, окончателно и след 4 години драма

Брекзит приключи, окончателно и след 4 години драма

На 31 декември в 23,00 часа по Гринуич преходният период изтече