Във връзка със заканите на Wikileaks Bank of America предприема мащабни проверки на вътрешни документи, които биха могли да бъдат публикувани и да са в ущърб на компанията, както и да наранят сериозно реномето й.

Около 20 специалисти, начело с главния мениджър Брус Томпсон, се опитват да установят какви са документите, които биха представлявали интерес за скандалния сайт. Правят се предположения относно евентуалните последици, които може да има за институцията.

Според данните за минимизация на последствията от възможни изтичания от Bank of America е наета консултантската компания Booz Allen Hamilton. Освен това са се допитали до няколко известни юридически лица.

Припомняме, Bank of America по-рано бе посочена от американски медии като една от потенциалните „жертви" на Wikileaks, обяви, че се присъединява към MasterCard, PayPal, Visa и прекратява всички парични преводи, свързани със Wikileaks.

В отговор на това представители на сайта публикуваха в Twitter-e призиви към своите поддръжници да не работят с Bank of America.

Основателят на сайта Джулиан Асанж заяви, че началото на тази година Wikileaks предвижда ново "суперизтичане" на информация, което ще бъде насочено срещу голяма американска банка.

Асанж заяви, че е готов да пусне десетки хиляди документи, които могат да "съборят една-две банки."

По думите му съществуваща "голяма американска банка" е обект на източване на информация.
Той не разкри името на финансовата институция, но подчерта, че разкритията ще доведат до сериозни разследвания в тази област и ще станат причина за кардинални реформи.