Президентът Джо Байдън заяви, че САЩ ще предоставят на Украйна още една военна помощ, включително артилерия и радари, които ще бъдат изпратени на фронтовата линия. Изявлението му е цитирано на уебсайта на Белия дом.

Байдън припомни, че САЩ вече са предоставили историческа по мащабите си помощ за сигурността на Украйна, и обеща, че администрацията му ще продължи да доставя оръжия, военна техника и оборудване с одобрението на Конгреса.

Сенатът на САЩ одобри $40 млрд. помощ за Украйна

Сенатът на САЩ одобри $40 млрд. помощ за Украйна

Шумър: Сенатът вече може да каже на украинския народ, че помощта е на път, истинска, значителна помощ, която може да гарантира победа

Той благодари на Сената на Конгреса, който на 19 май подкрепи финансова помощ в размер на близо 40 млрд. долара за Украйна и нейните съюзници, уточни АП.

Президентът обеща, че САЩ ще се стремят да "укрепят позициите на Украйна както на бойното поле, така и на масата за преговори".

Как може да приключи новата Студена война с Русия?

Как може да приключи новата Студена война с Русия?

Нова Студена война с Русия може да не завърши толкова добре, колкото предишната, а може и изобщо да не приключи

"Ще продължим да оказваме помощ в областта на сигурността, икономическа помощ и хуманитарна и продоволствена помощ на Украйна, на целия регион и на света", заяви Байдън.