Беларус засили мерките за сигурност в 14 района на граничещите с Украйна Брестка и Гомелска област. Това съобщи министърът на вътрешните работи на републиката Иван Кубраков в ефира на "Беларус 1".

"Беше докладвано на президента на среща в понеделник за предприетите мерки за гарантиране на сигурността на нашите граждани, които живеят на границата с Украйна. Засилихме мерките за сигурност както от страна на териториалните органи на вътрешните работи и като цяло на територията на 14 района на Брестска и Гомелска област. Там допълнително работят нашите специални сили, специални полицейски части", каза министърът.

Ръководителят на МВР каза, че за да се разширят възможностите на МВР за противодействие на съвременните предизвикателства и заплахи, във Вътрешните войски ще се появят няколко нови звена, по-специално за борба с безпилотни самолети.

Украйна: Болниците в Беларус са пълни с болни и ранени руски войници

Украйна: Болниците в Беларус са пълни с болни и ранени руски войници

В Мелитопол пристигнали мобилизирани

"Във Вътрешните войски ще се появят няколко нови звена. Те ще бъдат мобилни, готови да действат във всякакъв терен, било то градски условия, горски пояси - по цялата територия. Обучението на такива звена е просто необходимо, затова усъвършенстваме системата. ", каза Кубраков.

Припомняме, че на 13 ноември, украинските военни предупредиха, че продължава да се формира руско-беларуска група войски на територията на Беларус. По данни на разузнаването социалната тежест в Брестката област, особено в районите, където са разположени пристигащите руски армейски части, значително се увеличава - местните болници са препълнени с руски военнослужещи, както ранени, така и болни, поради незадоволителните условия на живот в палатковите лагери. В резултат на това медиците са принудени да отказват лечение на беларуски граждани, които се нуждаят от него.

Беларус и Русия създават съвместни центрове за военно обучение

Беларус и Русия създават съвместни центрове за военно обучение

След като по-рано беше създадена и съвместна оперативна група на беларуски и руски войски