Украинските военни предупреждават, че продължава да се формира руско-беларуска група войски на територията на Беларус. По данни на разузнаването социалната тежест в Брестката област, особено в районите, където са разположени пристигащите руски армейски части, значително се увеличава - местните болници са препълнени с руски военнослужещи, както ранени, така и болни, поради незадоволителните условия на живот в палатковите лагери. В резултат на това медиците са принудени да отказват лечение на беларуски граждани, които се нуждаят от него.

Освен това, по данни на Генералния щаб, на 12 ноември в окупирания град Мелитопол, Запорожка област, е пристигнал още един поток от мобилизирани руснаци. След като пристигат в града, те започват да купуват храна, цивилни дрехи и големи количества алкохолни напитки.

ISW: Русия ударно се въоръжава от Беларус

ISW: Русия ударно се въоръжава от Беларус

Русия няма да успее да сиризира войната в Украйна

По данни на Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна през последните 24 часа руската армия безуспешно се е опитала да атакува украински позиции в Луганска и Донецка област.

В Херсонска област украинските въоръжени сили продължават да се укрепват в деокупираните селища. В същото време руската армия изгражда отбранителни позиции на левия бряг на река Днепър.

През изминалото денонощие оттам са били нанесени четири ракетни и 16 въздушни удара, над 40 ракетни атаки са извършени от множество ракетни установки.

Повече от 20 населени места в Запорожка, Черкаска, Харковска и Донецка област също са били поразени от руски ракетни и въздушни удари, съобщи украинският генерален щаб в сутрешната си сводка.

Русия праща в Беларус 170 танка и още много военна техника

Русия праща в Беларус 170 танка и още много военна техника

Това включва голямо-калибрени оръдия и минохвъргачки