Белият дом "обеща" отговор на руските кибератаки. Това се казва в изявление на говорителя Джош Ърнест, предаде CNN. 

"Отговорът ще бъде подобен", заяви той, без да уточнява подробности, като заяви единствено, че се избира между много възможности. 

Обсъждат се икономически, дипломатически и други средства, когато времето настъпи, ще влязат в сила, някои публични, други не, но ние ще изберем кога и как, каза той. 

Администрацията на президента на САЩ Барак Обама обяви по-рано, че е „уверена”, че Русия стои зад последните хакерски атаки срещу мейли във връзка с предстоящите президентски избори в опит да повлияе на процеса. 

Така за първи път американското правителство обвини Русия в хакерство срещу политическите системи на САЩ. Медията припомня, че по-рано тази седмица двете страни прекъснаха разговорите за примирие в Сирия.

Ние вярваме, че високопоставени руски официални лица могат да позволят такива действия, обявиха в съвместно съобщение от Департамента за вътрешна сигурност и националното разузнаване на САЩ.

С тези кражби и разкрития се е целяло намеса в изборния процес на САЩ. Такива действия не са нещо ново за Москва. Руснаците използват подобни тактики и техники в Европа и Евразия, за да влияят на общественото мнение там, се допълва още.