Бившата говорителка на Белия дом при мандата на 45-ия президент Доналд Тръмп - Стефани Гришам, разказва компрометиращи епизоди от неговото управление в своята книга, която предстои да излезе от печат. В. The Washington Post публикува откъси от книгата, озаглавена "I"ll Take Your Questions Now".

Гришам пише, че по време на срещата на G-20 в Осака, Япония, Тръмп се е престорил пред журналистите, че разговаря с остър тон с президента на Русия Владимир Путин. Тя е станала свидетел как той се наклонил към Путин и му казал: "ОК, смятам да действам малко грубо с Вас за няколко минути. Но това е само за пред камерите, а когато си отидат, ще говорим. Разбирате."

Това е само един от епизодите, описани подробно от авторката в 352 страници.

Стефани Гришам е новият говорител на Белия дом

Стефани Гришам е новият говорител на Белия дом

Заменя подалата оставка Сара Сандърс

Тя разкрива редица неприемливи постъпки на Тръмп - от това как е неприлично е оглеждал млада служителка до фабрикуване на лъжи за обществеността и опити да забрани присъствието на медии в Белия дом. Освен това Гришам обещава да разкрие факти, свързани с напрегнатите отношение в президентската двойка. Тя сравнява бившата първа дама с Мария Антоанета.

Гришам беше третият прессекретар на 45-ия президент, шеф на апарата на първата дама Мелания Тръмп и отговаряше за връзките с медиите, преди да подаде оставка заради събитията около нападението срещу Капитолия на 6 януари.

Конгресът създаде комисия за разследване на щурма на Капитолия

Конгресът създаде комисия за разследване на щурма на Капитолия

Предложението беше подкрепено с 222 гласа "за" срещу 190 "против"

В изявление от офиса на Мелания Тръмп определиха книгата като опит да бъде очернено семейството на експрезидента и упрекнаха авторката, че с нея се опитва да компенсира лошата си работа като пресаташе, провала в личните си отношения и непрофесионалното си поведение в администрацията.

"Тази книга е поредният жалък опит да се печели на гърба на президента и да се продават лъжи за семейство Тръмп", казва говорителката на Тръмп Лиз Харингтън.

Според нея Гришам е "недоволен бивш служител", а издателите трябва да се срамуват, че влизат в отношения с хора, стремящи се към краткосрочна печалба с написването на книга, пълна с лъжи.