Медицинските съоръжения са изложени на риск от колапс в Хан Юнис - градът в южната част на Газа, който сега е в центъра на израелската офанзива. Това предупреди Министерството на здравеопазването на Газа в неделя, докато боевете не стихват в палестинския анклав.

Жители твърдят, че израелски самолети и танкове са удряли райони и в град Газа на север, където Израел бавно изтегля войски. Битки се чуват в близките градове Бейт Лахия и Джабалия.

Израелската армия заяви, че е участвала в "интензивни битки" в Хан Юнис, където войските са "елиминирали терористи и са намерили големи количества оръжия".

Въоръженото крило на "Хамас" и Ислямския джихад твърдят, че бойци са се сблъскали с израелски войски в няколко района в анклава през нощта. Въоръженото крило на "Хамас" съобщи, че неговите бойци са унищожили два израелски танка в Хан Юнис.

Говорителят на здравното министерство на Газа Ашраф Ал-Кидра каза, че 165 палестинци са били убити и 290 ранени през последните 24 часа. Така общият брой на убитите при израелските удари от началото на войната достигна 26 422.

Израелски танкове бомбардират райони около болниците в Хан Юнис

Израелски танкове бомбардират райони около болниците в Хан Юнис

Най-малко 50 палестинци са били убити през последните 24 часа