Британският премиер Борис Джонсън каза, че е жизненоважно Обединеното кралство да продължи да подкрепя Украйна, докато войната продължава, цитира думите му европейската редакция на американския вестник "Политико".

"Когато настъпи "умора от Украйна", е много важно да покажем, че сме с тях за дълго време и им предоставяме стратегическата устойчивост, от която имат нужда", каза Джонсън в събота, когато се върна от изненадващо посещение в украинска столица.

"Руснаците напредват сантиметър по сантиметър и за нас е жизненоважно да покажем това, което знаем, че е истина, а именно, че Украйна може да победи и ще спечели", каза Джонсън, който е изправен пред критики, че е пропуснал конференция в Северна Англия, за да пътува до Киев.

Второто пътуване на премиера в разкъсаната от война страна дойде само ден след съвместно посещение на френския президент Еманюел Макрон, германския канцлер Олаф Шолц и италианския премиер Марио Драги.

В изявление тази сутрин Министерството на отбраната на Обединеното кралство заяви, че е вероятно Русия да поднови опитите си за настъпление в Донецка област в Източна Украйна.

Британското разузнаване: Цивилните в Северодонецк няма накъде да се евакуират

Британското разузнаване: Цивилните в Северодонецк няма накъде да се евакуират

Те нямали доверие на руснаците