Министър-председателят Бойко Борисов пристигна на официално посещение в Египет, съобщиха от пресцентъра на правителството. Той беше посрещнат в столицата Кайро с почетен гвардейски шпалир лично от премиера на страната - Мустафа Мадбули, който е и министър на жилищното строителство и урбанизацията.

Българската страна има интерес и би желала да види едно действително и трайно активизиране на политическия диалог с Египет, заяви Борисов по време на разговора си с Мадбули.

Борисов покани емиратските инвеститори у нас

Борисов покани емиратските инвеститори у нас

Премиерът увери, че България държи на приятелските връзки с Емиратите

Министър-председателят отбеляза, че българското правителство се стреми да поддържа интензивен политически диалог на всички нива с традиционните партньори на България в Близкия изток и Северна Африка. Той добави, че страната ни е готова да развива пълноценни и взаимно изгодни отношения с Египет във всички области от взаимен интерес - икономика, енергетика, земеделие, сигурност, туризъм, култура, образование и други. За тази цел е необходимо да бъдат очертани конкретни действия и практически стъпки за разширяване на сътрудничеството.

Борисов изрази увереност, че с настоящата му визита в Кайро ще бъде постигнат конструктивен диалог по ключови теми от двустранен и регионален характер.

Борисов разгледа полицията в Дубай

Борисов разгледа полицията в Дубай

Премиерът се запозна с ресурсите, с които разполагат в емирството

Това е втората визита на български премиер в историята на двустранните ни отношения с Египет.

Във вторник, 23 октомври, Бойко Борисов ще разговаря с президента на Египет Абдел Фатах ал Сиси. В продължение на разговорите им по време на 73-ата сесия на Общото събрание на ООН, двамата ще обсъдят активизиране на двустранните отношения и задълбочаване на сътрудничеството във всички области от взаимен интерес.

В делегацията, ръководена от премиера Борисов, са вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева и министърът на финансите Владислав Горанов.