Победата на ГЕРБ има голямо значение за Европа и нейните външни граници, каза председателят на ГЕРБ Бойко Борисов на форум на ЕНП в Малта.

Той определи ЕС като най-доброто място за живеене и отбеляза, че победата на изборите е победа и за ЕНП над партията на европейските социалисти на Сергей Станишев.

БСП нямала реални шансове да мине ГЕРБ

БСП нямала реални шансове да мине ГЕРБ

Не било реалистично да се мисли, че БСП може да спечели тези избори

Тази победа е много важна, понеже за 4 път, това са 4 парламентарни избори, ЕНП побеждава партията на европейските социалисти на Станишев и неговата партия. Така че само преди няколко дена ЕНП е победила лидера на европейските социалисти, затова ви благодаря и мисля, че сме се справили добре в условията на много тежка обстановка, заяви лидерът на ГЕРБ.

Психиатър обясни защо ГЕРБ печели вота

Психиатър обясни защо ГЕРБ печели вота

Когато викаш: "Пожар, пожар!", викаш пожарникаря, анализира десницата д-р Михайлов

Борисов открои и важното положение на страната ни като външна граница.

От едната страна на България е Черно море и Крим, от другата е Истанбул от третата е Скопие, където дълго време не може да се създаде правителство и Косово. Затова считам, че победата на ГЕРБ има голямо значение за Европа и нейните външни граници, каза Бойко Борисов..

Председателят на ГЕРБ определи Европа като дом и най-хубавото място за живеене в света.

За Борисов тройна коалиция между ГЕРБ, БСП и патриотите била нереалистична

За Борисов тройна коалиция между ГЕРБ, БСП и патриотите била нереалистична

БСП също отхвърли подобна възможност

Европа се справи изключително добре с икономическата криза. Мисля, че е много важно, ние сме на границата с Турция и Черно море, имахме най-добре защитена граница, но при влизане в ЕС трябваше да я махнем, сега благодарение на европейските финанси отново я имам. Но нека мигрантите да ги държим далеч, бежанците нека да минават легално през пропускателните пунктове. Ние сме силна страна, препотвърдихме своето управление чрез изборите, отбеляза лидерът на ГЕРБ.

Бойко Борисов изтъкна пред присъстващите, че България е стабилна държава. "Предизвикахме предсрочните избори, за да потвърдим силата на ГЕРБ. За да продължи европейската и пронатовска политика. Постигнахме 3, 6% икономически ръст, 14 млрд. фискален резерв, 7% безработица, 27 % външен дълг, 0 инфлация и бюджетен излишък", обясни лидерът на ГЕРБ. Борисов посочи, че предстои България да кандидатства за чакалнята на Еврозоната.