Полицията в Босна ще увеличи патрулите по границите си със Сърбия и Черна гора, за да предотврати увеличаващия се приток на мигранти, които нелегално се опитват да се доберат до Западна Европа, съобщава "Асошиейтед прес".

Мигрантите наскоро се насочиха към Босна, за да избегнат по-охранявани маршрути и граници в други страни на Балканите. Стотици мигранти къмпингуват на открито в столицата Сараево и други градове.

Управляващата партия в Унгария забранява заселването на мигранти

Управляващата партия в Унгария забранява заселването на мигранти

Променя конституцията за целта

"Ще спрем потока от мигранти във всяка част от територията, която не е официален граничен пункт", подчерта Денис Звиздич, който е ръководител на Съвета на министрите на Босна. Той добави, че властите ще се отнасят хуманно към мигрантите, но също така искат да запазят сигурността и зачитането на законите на страната.

Властите в северозападния град Велика Кладуша разрушиха вчера импровизиран мигрантски палатков лагер и преместиха десетки хора на друго място.

Властите в Гърция предупреждават тираджиите да дебнат за скрити мигранти

Властите в Гърция предупреждават тираджиите да дебнат за скрити мигранти

Хиляди бежанци атакуват и се крият в тировете на пристанище Патра

Мигрантите се насочват към северозападната част на Босна, където се опитват да преминат в съседна Хърватия, която е членка на Европейския съюз, преди да се насочат към Западна Европа.

Съществуват опасения, че притокът на мигранти може да окаже натиск върху икономиката на Босна, която остава слаба повече от две десетилетия след войната през 1992-1995 г.