Изключително важно е да намерим най-добрия изход и за двете страни при Брекзит. Особено в сферата на сигурността ще настоявам да не се променя добрата работа и координация между службите на ЕС и на Великобритания.

Това заяви министър-председателят Бойко Борисов в Брюксел, където е на срещата на върха на Европейския съюз.

Споразумението за Брекзит не е мъртво, отсече Тереза Мей

Споразумението за Брекзит не е мъртво, отсече Тереза Мей

Въпреки споровете с ЕС около ирландската граница

"Емоцията е силна, англичаните си тръгнаха не ние, но това е техният избор. Не бива да се подвеждаме по емоциите, защото след това ще страдат хиляди, хиляди хора, а и със сигурност ще се отрази на финансите, икономиката, на всичко в Европа", заяви Борисов пред журналисти.

Брюксел предложи преходният период след Брекзит да бъде удължен с 1 г.

Брюксел предложи преходният период след Брекзит да бъде удължен с 1 г.

Приоритетът на Мей е ЕС да не изключва специална среща на върха през ноември

И в САЩ се готвиха за урагана Майкъл, но стотици са изчезнали. Това заяви премиерът Бойко Борисов.

"Получих едно голямо извинение от всички подред в Европейската народна партия /ЕНП/ за това, че прибързаха с коментарите си за убийството на Виктория Маринова", отбеляза премиерът.

Цацаров скастри партиите, трупащи рейтинг върху трупа на Виктория Маринова

Цацаров скастри партиите, трупащи рейтинг върху трупа на Виктория Маринова

По думите му става въпрос за преднамерен сценарий

"Мисля, че сега всички ще си пуснат туитове. В защитата на Орбан, казах, че за някои негови изказвания съм бил против", допълни Борисов.

"Да не повтарям упреците ми към него. Много от партиите се опитваха да използват политически бруталния случай с убийството в Русе. Имаше голямо извинявай и от страна на Вебер, и от другите колеги", заяви Борисов.

На въпрос за разкола в "Обединени патриоти" Борисов беше лаконичен, че го интересува единствено коалиционното споразумение, но не и вътрешните проблеми на партньорите му.

"Ние имаме коалиционно споразумение, в което ясно е разписано какво трябва да правим четири години. В коалицията "Обединени патриоти" си имат свои правила, за които аз нито се интересувам, нито съм информиран, нито ми е работа да съм информиран", заяви премиерът.

Волен Сидеров и Николай Бареков с общи цели в АКРЕ

Волен Сидеров и Николай Бареков с общи цели в АКРЕ

Следващата седмица "Атака" подава документи за членство

"Отделно преди два или три дни г-н Сидеров беше с мен с Николай Бареков в МС, днес говорих един час с вицепремиерите Симеонов и Каракачанов по темите, по които има какво да правим заедно", заяви още той.

"Оттук нататък, те вече толкова ежедневни станаха техните спорове, че не намирам за интересно дори да ги коментирам", каза Бойко Борисов.