Високопоставена британска консервативна депутатка обвини бащата на премиера Борис Джонсън, че я е докосвал неуместно на годишната конференция на партията през 2003 г., когато и двамата са били кандидат-депутати преди избори, информира "Ройтерс".

По време на дискусия по Sky News относно насилието срещу жени и момичета, Карълайн Ноукс, председателка на парламентарната комисия по въпросите на жените и равенството и бивш министър в правителството, обяви, че Стенли Джонсън я е плеснал по задника.

"Спомням си един наистина известен мъж, по това време кандидатът на консерваторите за Тейбридж в Девън, който ме плесна по задните части много силно и каза: "О, Ромзи, имаш прекрасен задник", уточни Ноукс, която е била депутат от Ромзи и Саутхемптън Норт от 2010 г.

Попитана кой е бил, тя отговори: "Стенли Джонсън ми направи това."

Когато е бил потърсен за коментар, Джонсън, който никога не е бил избиран в британския парламент, но е бил евродепутат, отбеляза пред Sky: "Нямам никакъв спомен за Карълайн Ноукс, но ето. И никакъв отговор".

Попитан за обвиненията, говорителят на премиера Борис Джонсън посочил: "Няма да бъда въвлечен в конкретни обвинения срещу частно лице."

"Разбира се, ние бихме искали всеки, при всякакви обстоятелства, който смята, че е бил жертва на какъвто и да е вид тормоз, да бъде свободен да излезе и да го съобщи на съответните органи", добави той.