Мюсюлмани, живеещи в Уест Мидландс, са били агитирани да гласуват за лейбъристите на приключващите вече предсрочни парламентарни избори във Великобритания, предаде Telegraph.co.uk. 

Те са получили СМС-и от името на двама общински съветници мюсюлмани от лейбъристите, в които е отправен призивът да гласуват точно за тази партия. Доводът е, че тя на власт ще защитава правата на малцинствата, сред които и мюсюлманската общност. 

Припомня, че лидерът й Джеръми Корбин се обявява срещу войните в Близкия изток, подкрепя Палестина и обещава да я признае официално, ако спечели изборите. 

Той, се казва в съобщението, е единственият избор, който имаме. Кой друг ни обещава това?, пита се в него и се настоява всеки да гласува, за да прогонят консерваторите от власт и да не допуснат евроскептиците UKIP, които са известни с ислямофобията си. 

Също така се приканват получилите го да го препратят към всичките си контакти. 

Започна предсрочният парламентарен вот във Великобритания
на живо

Започна предсрочният парламентарен вот във Великобритания

Консерваторите водят с около 10%

Припомняме, че предсрочните парламентарни избори във Великобритания ще определят и пътя на страната в преговорите с ЕС за Брекзит.

Преди няколко месеца премиерът на страната Тереза Мей обяви предсрочен вот на 8 юни в опит да спечели повече места в парламента, за да има по-голяма възможност да маневрира по време на преговорите със съюза.

Изборният ден приключва официално в полунощ българско време и скоро след това се очакват първите резултати. 

Проучванията предвиждат победа за консерваторите, които водят с 8% на лейбъристите. 

Припомняме, че вотът бе помрачен от последните терористични актове в Кралството.