В писмо до семейството си британски войник, служещ в южната афганистанска провинция Хелманд, пише, че е загубил вяра в мисията и начина, по който се изпълнява.

По време на операция в Ноузад, отдалечен областен център в Северен Хелманд, неговата част почти привършила мунициите след неспирните атаки на талибаните, се казва в писмото, съобщава британският Таймс.

Писмото било предоставено от близък роднина, а самоличността на войника не се разкрива, освен че семейството му е от централните графства.

Тук съм вече от девет месеца и това ме побърква, пише военнослужещият, а нервите му са разклатени от постоянния обстрел от страна на талибаните.

По думите му запасите от храна и вода на военната част са на привършване, а войниците - демобилизирани. Войникът съобщава на близките си, че е твърдо решен да поиска да бъде прехвърлен.

По предварителната информация, която командването дало на войниците, операцията трябвало да продължи само 48 часа и затова те взели единствено вода и муниции.

Говорител на министерството на отбраната обаче отрече да има проблеми с продоволствията в Афганистан. По думите й военните сили полагат невероятни усилия всеки ден, за да имат войниците на предни позиции всичко необходимо - като доставки, защита по въздух и друга подкрепа.