Британци, които са се присъединили към ДАЕШ ("Ислямската държава"), трябва да бъдат ловувани и убити, съобщи новият британски министър на отбраната, цитиран от "Ройтерс".

Гавин Уилямсън коментира, че британците, които са отишли ​​в Сирия или Ирак, за да се борят за "Ислямска държава", ненавиждат онова, което е Британия и че въздушните удари могат да бъдат използвани срещу оцелелите 270 британски граждани, които все още са там.

"Съвсем просто, моето мнение е, че мъртвият терорист не може да навреди на Великобритания", коментира Уилямсън пред Daily Mail. "Трябва да направим всичко, което можем да направим, за да унищожим и отстраним тази заплаха", допълва той, добавяйки, че вярва, че никога не бива да се позволява на британските бойци, присъединили се към ДАЕШ, да се върнат в Обединеното кралство.

Британските бойци, биещи се за "Ислямска държава", трябва да бъдат убити, зове министър

Британските бойци, биещи се за "Ислямска държава", трябва да бъдат убити, зове министър

Това било единственият начин за справяне с тях

41-годишният Уилямсън е министър на отбраната от малко повече от месец, заменяйки Майкъл Фалън, който се отказа от поста след скандала за сексуален тормоз.

Известни британски екстремисти като Мохамед Емвази, известен като Джихади Джон и Сали Джоунс, са убити от британски или американски военни сили, тъй като са участвали в бойните действия на "Ислямска държава".

Американски дрон е убил британската джихадистка "Бялата вдовица" в Сирия

Американски дрон е убил британската джихадистка "Бялата вдовица" в Сирия

Известна е като онлайн вербовчик, а понякога е публикувала пропагандни послания в социалните медии

След смъртта на Джоунс, известна като "бялата вдовица", Фалън заяви, че британски граждани, които са избрали да напуснат Обединеното кралство и да се борят за ислямска държава, са "легитимна цел".