Отношението на британската общественост към управлението на коронавирусната криза от правителството стана негативно за първи път от февруари, като британците са притеснени от риска от нова вълна от заразени според проучване, публикувано днес, информира "Ройтерс".

На фона на подновен ръст на заразените, причинени от "Делта" варианта на коронавируса, социологическата агенция Kantar Public уточни, че 48% от анкетираните хора смятат, че правителството се справя лошо с COVID-19, увеличение с три пункта спрямо юли, докато 43% казват, че се справя добре, което е спад от шест процента в сравнение с предишното допитване.

Великобритания регистрира рекордна COVID смъртност от март

Великобритания регистрира рекордна COVID смъртност от март

Броят на заразените показва лек спад, а три четвърти от пълнолетните са ваксинирани

Две трети от анкетираните са притеснени, че ще има още вълни от заразени с COVID-19 след лятото в сравнение с 28%, които не са загрижени.

Великобритания е сред най-засегтаните страни в света от COVID-19 пандемията и затвори икономиката си за по-дълго от много други страни миналата година и в началото на 2021 г.

Но също така кампанията ѝ за ваксинация вървеше с по-бързи темпове от повечето други места по света, което повиши одобрението към премиера Борис Джонсън и правителството му по-рано тази година.

Проучването на Kantar също така показа спад този месец на дела на хората, които очакват икономиката да се подобри в рамките на година - със седем процентни пункта до 30%.

Великобритания със спад на новозаразени и скок на починали от коронавирус

Великобритания със спад на новозаразени и скок на починали от коронавирус

39 210 356 британци вече са с две дози ваксина