Британците се опитват да си дадат почивка от безкрайния дебат за Брекзит, като се отправят към местната кръчма, за да изпият халба бира. Това обявиха от компанията Greene King, която държи верига пъбове във Великобритания, като съобщиха за увеличение на печалбата през последните шест месеца, съобщава "Ройтерс".

Компанията, която произвежда бири като Greene King IPA и Old Speckled Hen, заяви, че прави планове за непредвидени разходи, за да се предпази от смущения, ако Великобритания излезе от Европейския съюз през март догодина без споразумение.

Великобритания сериозно обеднява след Брекзит

Великобритания сериозно обеднява след Брекзит

Сценарий без споразумение може да струва на британската икономика около 10% от БВП

"Хората са отегчени от Брекзит и това се превръща в печалба за кръчмите, нашите продажби отбелязват ръст от 2,9 процента, така че не всички бизнеси, които имат пряк досег с клиенти, страдат в навечерието на Брекзит", коментира изпълнителният директор на компанията Руни Ананд пред журналисти.

"Кръчмите печелят в някои отношения всеки път, когато включим телевизора, радиото или четем вестника, всичко, което чувате, е Брекзит и това наистина не ви води напред", допълва Ананд.

5,5% намален икономически ръст за Великобритания до 2030 г. със споразумението за Брекзит

5,5% намален икономически ръст за Великобритания до 2030 г. със споразумението за Брекзит

А разходите за публично финансиране може да достигнат 1,8% от БВП

Печалбата преди данъци на Greene King е нараснала с 3,2 процента до 127,7 млн. паунда (163,84 млн. долара) за 24-те седмици до 14 октомври - първата половина на нейната финансова година.

Компанията също така заяви, че сравнимите продажби за Pub Company, чрез която управлява веригата си от 2900 кръчми, ресторанти и хотели, са се увеличили с 2,7 процента.