Британският министър-председател в оставка Борис Джонсън е обявил за продажба къщата си в Лондон за 1,6 млн. паунда ($1,8 млн.), разкри таблоидът "Мирър".

"Борис и Кери Джонсън обявиха за продан лондонската си къща, която купиха за 1,2 милиона паунда, с надеждата да спечелят 400 000 паунда", се казва в дописката.

Бившият британски премиер е купил къщата с четири спални през юли 2019 г. Това е годината, когато Борис Джонсън става министър-председател.

Правителството на Борис Джонсън оцеля

Правителството на Борис Джонсън оцеля

Ключово гласуване в парламента

"Мирър" уточнява, че сем. Джонсън възнамерявали да отдават къщата под наем за 4 000 паунда (4 800 долара) на месец, но така и не осъществили бизнес-плановете си.

По-рано оттеглящият се британски министър-председател Борис Джонсън заяви в частен разговор, че не желае да се оттегли от поста лидер на Консервативната партия преди следващите избори.

По време на разговор с члена на Камарата на лордовете и донор на торите лорд Краддас Джонсън призна, че ще "изтрие всичко", което му пречи да остане министър-председател.

Отпадна още един кандидат за поста на Борис Джонсън

Отпадна още един кандидат за поста на Борис Джонсън

Оспорвана надпревара в Консервативната партия

Джонсън обяви оставката си на 7 юли след поредица от скандали, свързани с неговото име. Последният случай е свързан с члена на правителството Кристофър Пинчър, който е обвинен в сексуален тормоз над мъже. Той е протеже на Джонсън в Консервативната партия. Няколко десетки членове на правителството подадоха оставка покрай скандала.