Протестиращите природозащитници от "Бунт срещу унищожението" продължават акциите си в британската столица Лондон, въпреки че полицията заповяда на активистите да прекратят протестите си из столицата или рискуват да бъдат арестувани, съобщават британските медии.

Тази сутрин съоснователят на групата Гейл Брадбрук беше заснет да се катери на входа на Министерството на транспорта в Уестминстър. От "Бунт срещу унищожението" заявиха, че други протестиращи са се долепили групово до сградата.

В Лондон и Сидни арестуваха стотици протестиращи срещу климатичната криза
Обновена

В Лондон и Сидни арестуваха стотици протестиращи срещу климатичната криза

Протестната група "Бунт срещу унищожението" започна мирно гражданско неподчинение

Екоактивистите призовават правителството да обясни плана си за постигане на целта си за нетни нулеви парникови емисии в рамките на въглеродния бюджет на Великобритания.

Последните действия на протестиращите бяха извършени, след като лондонската полиция наложи мерки, изискващи всички протестни събрания в столицата да бъдат прекратени до 21:00 часа снощи.

От полицията уточниха, че това се предприемало за "предотвратяване на сериозни смущения на живота на общността".

Климатични активисти блокираха централата на БиБиСи в Лондон

Климатични активисти блокираха централата на БиБиСи в Лондон

Искат медията да отразява "пълната истина" за околната среда

Снощи активистите бяха прогонени от пл. "Трафалгар" в центъра на Лондон, където мнозина законно се събираха през последната седмица.

В "Туитър" лондонският клон на "Бунт срещу унищожението" определи прогонването на протестиращите от площада като "грубо нарушение на закона", като допълниха: "Днес беше взето безпрецедентно политическо решение за прекратяване на мирен протест, който изкарва наяве бездействието на правителството в условията на криза."

Към 17 часа вчера полицията заяви, че е имало 1455 арестувани по време на осемте дни на протести на "Бунт срещу унищожението" в Лондон.