Протестиращи срещу промяната на климата от групата "Бунт срещу унищожението" блокираха входа на централата на БиБиСи в Лондон и призоваха телевизионния оператор да "каже пълната истина" в отразяването си за климата.

Групата вече две седмици е в гражданско неподчинение и притиска правителствата да направят повече в борбата с емисиите на парникови газове, а вчера протестиращият принудиха самолет да обърне на летище Лондон.

В петък, десетки държащи знамена с лозунги като "Планета преди печалбата" пеят и скандират пред сградата, призовавайки да приемат глобалното затопляне по-сериозно.

"Днес сме тук, за да поискаме БиБиСи да реагира на извънредната ситуация по начина, по който реагираха на Втората световна война, т.е. посвещава цялата професионална управленска структура да разпространи съобщението до британската общественост".

В Лондон и Сидни арестуваха стотици протестиращи срещу климатичната криза
Обновена

В Лондон и Сидни арестуваха стотици протестиращи срещу климатичната криза

Протестната група "Бунт срещу унищожението" започна мирно гражданско неподчинение

Групата призова "БиБиСи да изпълни своя основен морален дълг да разкаже пълната истина за климата и екологичните извънредни ситуации".

"Ние сме тук, защото БиБиСи отказа да обяви извънредно положение за климата. И днес сме тук, защото БиБиСи продължава да нормализира начина на живот с високо съдържание на въглеродни емисии с програми като Top Gear, насърчаващи летенето и шофирането".

Някои активисти залепиха ръцете си за вратите.

Говорителят на БиБиСи обясни, че не може да коментира въпроси, свързани със сигурността.

От началото на седмицата групата предприема действия в няколко страни, включително Великобритания, Германия, Австрия, Австралия, Франция и Нова Зеландия.

Полицията в Лондон е извършила над 1000 ареста.

Климатичната истерия води до изчезване на здравия разум

Климатичната истерия води до изчезване на здравия разум

По-лесно се манипулира обществено мнение, отколкото се повлияват физическите процеси на цяла планета