Климатичната истерия води до изчезване на здравия разум.

Преди около 140 милиона години континент с големина Гренландия се откъсва от Северна Африка, потапя се в мантията на Земята и е погребан под Южна Европа, пише "Дейли нюз".

Скритият континент, който учените са кръстили "Голяма Адрия" разкрит в току-що публикувано изследване в списанието "Гондвана Рисърч" от Дуве ван Хинсберген, професор по глобална тектоника и палеогеография в Утрехтския университет.

Грета Тунберг: Ограбихте детството и мечтите ми, а говорите само за пари и икономически растеж

Грета Тунберг: Ограбихте детството и мечтите ми, а говорите само за пари и икономически растеж

Тя направи изявлението на срещата на върха в САЩ за климата в понеделник

"За щастие Грета Тунберг не е живяла преди 140 милиона години, защото стресът можеше да я убие", пише Сюзън Шели.

Грета Тунберг, 16-годишната шведска активистка, която подбуди младите хора по целия свят да стачкуват за повече действия за борба срещу глобалното затопляне, в своята пламенна реч пред ООН в САЩ тя възкликна "Как се осмелявате", обвинявайки световните лидери, че са откраднали мечтите й и игнорират "началото на масово изчезване".

И настъпи масово изчезване на здравия разум.

Младата активистка каза на световните лидери, че "популярната идея за намаляване на емисиите с 50 процента" е крайно недостатъчна, за да се избегне "необратима верижна реакция извън човешкия контрол".

Тя е права в едно: предложените "решения" срещу глобалното затопляне няма да доведат дори и до най-малка разлика.

Например в Калифорния, плащаме по-високи цени за енергията, по-високи транспортни разходи и по-високи разходи за жилища поради политики, предназначени да намалят емисиите от парникови газове на държавата до 40% под нивата от 1990 г.

Тунберг поведе 500 000 души срещу климатичните промени в Монреал

Тунберг поведе 500 000 души срещу климатичните промени в Монреал

Протести имаше също в Торонто, Ванкувър и Отава

Но няма да намерите дори един учен, който казва, че климатът ще бъде повлиян от постигането на целта от Калифорния. Всъщност бихме могли да затворим цялата държава - да затворим всяко съоръжение за производство на електроенергия, да изключим всеки двигател, да паркираме всяка кола, да застреляме всяка крава - и това няма да доведе до никаква разлика за глобалния климат.

Помислете за това следващия път, когато платите сметката си за ток. Жилищните нива на електроенергия в Калифорния са повече от 50% от средните за страната. Помислете за това на бензиностанцията, където цената на галон бензин е с около 1 долар по-висока от средната в останалата част на страната. Помислете за това в магазина за хранителни стоки, където цената на храната отразява по-високата цена на експлоатацията на дизеловите камиони, които го доставят.

Без значение колко деца смело пропускат училище в петък, за да спасят Земята, предлаганите решения за предотвратяване на изменението на климата нямат никакъв ефект върху климата.

Дори ако приемете, дори само в името на спора, всичко, което казват активистите за климата за абсолютно вярно - глобалното затопляне се случва, то е катастрофално и ние сме виновни - плащаме много пари за нищо.

И ако сте на повече от 16 години, вероятно си спомняте, че не всичко, което заявиха активистите за климата, е абсолютно вярно.

Грета Тунберг печели "алтернативна Нобелова награда"

Грета Тунберг печели "алтернативна Нобелова награда"

"За вдъхновяващи и силни политически искания, отразяващи научни факти"

Институтът за конкурентоспособни предприятия току-що публикува списък с прогнози за климата-апокалипсис, които пропуснахме.

Например списание "Тайм" предупреди, че индикациите за "друга ледникова епоха" са "навсякъде" - това бе през 1974 година.

"Асошиейтед прес" цитира американски служители, които заявиха, че светът има само единадесет години, за да обърне глобалното затопляне или покачващият се световен океан ще "заличи народите" - това беше 1989 година.

Биологът и авторът Пол Ерлих предупреди, че ако нещо не бъде направено за спиране на човешкото въздействие върху околната среда, "всички" ще "изчезнат в облак от синя пара за 20 години" - това беше 1969 година.

Предупрежденията за обреченост са много полезни за политиците. Правителствата стават по-силни, като плашат хората и ги карат да вярват, че не могат да мислят за себе си и нямат алтернатива, освен да следват заповедите на правителството.

Но безспорен факт е, че по-лесно се манипулира обществено мнение, отколкото се повлиява на физическите процеси на цяла планета, както жителите на "Голяма Адрия", ако имаше жители на "Голяма Адрия", биха могли да ни кажат преди 140 милиона години.

Най-доброто нещо, което можем да направим за следващото поколение е да спрем да харчим парите си за климатични глупости и да ги върнем обратно в техните колежански фондове.

Сектата на Грета

Сектата на Грета

Климатичните активисти фанатично следват едно дете, повтаряйки заклинанията му. Досущ като сектанти от едно квазирелигиозно течение, стъпващо върху емоция, страх и... липса на логика