Най-малко 19 души, сред които 3 деца, са били убити и 120 ранени при бомбардировка от страна на бунтовници срещу контролирани от режима райони на северния сирийски град Алепо, съобщиха от Сирийския център за наблюдение на човешките права, цитирани от „Франс прес”.

Според официалната агенция САНА обаче са загинали 16 души и са ранени други 86 при "огън от терористичната групировка "Фронта ал Нусра" (сирийския клон на "Ал Кайда") и нейните съюзници" срещу поне 5 жилищни квартала. 

Четирима цивилни, включително дете, също така са били убити, след като правителствените сили са изстреляли две ракети срещу контролираните от бунтовници източни части на града.

В контролираните от бунтовниците източни части на Алепо жителите се сблъскват липса на вода и спиране на тока, като се съобщава за артилерийски и ракетен обстрел.  

Училищата, контролирани от опозицията, остават затворени от събота заради страхове от въздушни удари.

От петък насам поне 86 цивилни са били убити в разделения град при артилерийски, ракетни и въздушни удари. 

Насилието се разрази след мащабно нарушение на крехкото 8-седмично примирие между правителството и умерените бунтовници и след като мирните преговори с посредничеството на ООН в Женева зациклиха.