Руската държавна телевизия показва как чеченският лидер Рамзан Кадиров инспектира войските на път за Украйна. На кадрите се вижда как той награждава един войник и говори с други войници на церемонията в Грозни.

Около 2 500 войници са готови за разполагане, като повечето от тях се връщат в Украйна след кратък отпуск.

45-годишният Кадиров управлява Чечня с желязна ръка от 2007 г. Той е най-дълго управлявалият лидер на руския регион.

Не е ясно какво ще направи Кадиров, който е една от най-влиятелните фигури в Русия. Той поддържа близки отношения с руския президент Владимир Путин, като се среща редовно с лидера на Кремъл.

За последно двамата се срещнаха на 5 август в Сочи.

Кадиров изигра важна роля в насърчаването на войната на Русия в Украйна и нае бойци, за да се бият заедно с руските войски, които претърпяха тежки загуби в Украйна.

И Кадиров иска свои наемници

И Кадиров иска свои наемници

Той тръгва по стъпките на Пригожин

По време на неговото управление регионът е обвиняван в масови нарушения на човешките права, включително срещу хора, заподозрени в хомосексуалност. Той е обвинен в поръчване на политически убийства на противници, живеещи в Европа.

Кадиров помогна за събирането на бойци за войната в Украйна, докато Кремъл е изправен пред проблеми с работната сила, което потенциално му дава известен лост.

Съобщава се, че през март Кадиров е пътувал до Украйна, където се смята, че членовете на неговата калена в битки милиция се бият заедно с редовните руски сили.

Още година война прогнозира Кадиров, за да бъдат постигнати целите

Още година война прогнозира Кадиров, за да бъдат постигнати целите

Преговори със Зеленски биха били грешка