Дъържавният департамент разпространи поредна порция писма на бившия държавен секретар на САЩ Хилъри Клинтън от времето, когато е заемала този пост, предадоха сетовните информационни агенции.

Публикувани са 881 писма, общо около 1600 страници. Сред документите има 88, части от които са определени като "поверителни" - най-ниското ниво на секретност.

До момента са публикувани 1818 писма. Цялата й кореспонденция съдържа около 55 000 писма. За някои от тях бе съобщено, че попадат под гриф "строго секретно" и ще бъдат засекретени.

Припомняме, че още в началото на кампанията на Клинтън за президент на САЩ от демократите, гръмна скандалът с нейната лична електронна поща, използвана за служебна кореспонденция по време на управлението й като държавен секретар.

Тя първо обвини републиканците в опит за дискредитиране, но по-късно призна действията си като грешка и предостави достъп до въпросната поща и съдържанието й за разследването на властите.

За тези си действия тя бе остро критикувана, че е застрашила националната сигурност.

Междувременно днес се провеждат първичните избори на демократите в щата Южна Каролина, последен сблъсък между Клинтън и съперника й в партията Бърни Сандърс преди "Супер Вторника" на 1 март.

Клинтън ще се бори за нова победа.