"На дневен ред днес са въпросите на сигурността, в истинския смисъл на думата, на военния фронт."

Тези думи на руския президент Владимир Путин откроява държавната агенция ТАСС като встъпителни за провеждащото се оперативно заседание на Съвета за сигурност на Руската федерация.

Доклад по темата изнася военният министър Сергей Шойгу, а кадри от събитието показа телевизия Русия 24. Президентът е участвал чрез видеоконферентна връзка от държавната резиденция Ново Огарьово край Москва.

На сайта на Кремъл се посочва, че на срещата са присъствали председателят на Съвета на федерацията Валентина Матвиенко, председателят на Държавната дума Вячеслав Володин, заместник-председателят на Съвета за сигурност Дмитрий Медведев, ръководителят на президентската администрация Антон Вайно, секретарят на Съвета за сигурност Николай Патрушев, министърът на вътрешните работи Владимир Колоколцев, министърът на отбраната Сергей Шойгу и директорът на Федералната служба за сигурност Александър Бортников.

Не се уточнява по-конкретно темите, които са били обсъждани, както и някакви резултати от оперативното заседание.

Медведев не се страхувал в Донбас - "нека те се страхуват от нас"

Медведев не се страхувал в Донбас - "нека те се страхуват от нас"

Прогнозира за Зеленски след войната - или трибунал, или второразряден комик

Припомняме, че днес британското разузнаване в станалата вече традиционна от началото на войната на Русия в Украйна сводка обръща внимание на последствията от "инцидента" във военната база "Саки" в Крим. Британските военни посочват, че загубата на осем бойни самолета е незначителна на фона на общия брой военни самолети, с които Русия участва в тази война, но "този инцидент вероятно ще накара руската армия да преразгледа възприемането на заплахите, тъй като до този момент тя е разглеждала Крим като сигурен тил", а и след анексията като своя територия.