Претендентът за номинацията на републиканците в битката за Белия дом Доналд Тръмп заяви, че няма да се откаже от участие в президентската надпревара, въпреки скандала около идеята му в САЩ да не се допускат мюсюлмани, предадоха информационните агенции.

През последните две денонощия върху Тръмп се изсипа лавина от критики, след като той предложи САЩ временно да спрат да приемат мюсюлмани на своя територия заради заплахата от тероризъм.
Изказването му предизвика реакции не само в САЩ, но и по света.

Припомняме Тръмп заяви, че ако Републиканската партия не го посочи като свой кандидат за президентския пост, той ще продължи кампанията си като независим кандидат.

В коментар по случая Белият дом определи думите на Тръмп противоречат на националните интереси. В допълнение се посочва, че претендентът за президентската надпревара трябва да се оттегли от кампанията.

Милиардерът, според когото мюсюлманите ненавиждат Америка и могат да застрашат нацията, призова границите на САЩ да бъдат затворени за изповядващите исляма, докато властите не установят какво е положението с националната сигурност след стрелбата в калифорнийското градче Сан Бернардино. Припомняме, при инцидента загинаха 14 души.

През последното денонощие над 250 хиляди души се подписаха под петиция с искане за забрана Доналд Тръмп да влиза на територията на Великобритания, съобщи Би Би Си.