Съдия от апелативния съд в Ню Йорк в сряда бързо отхвърли последния опит на адвокатите на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп да отложи предстоящия  наказателен процес за неопределено време, съобщава The Washington Times.

Делото е за фалшифицирани документи за средства, платени през 2016 г., включително и на порнозвезда, за да се крият неудобни факти за Тръмп. 

Според адвокатите му, той трябва да е в предизборната си кампания, а не в съдебна зала и да се защитава.

Адвокатите на Тръмп бяха поискали от апелативния съд на средно ниво на щата да спре делото за неопределено време, докато те се борят да отстранят съдията и да оспорят няколко от неговите досъдебни решения, които според тях сериозно са възпрепятствали защитата на предполагаемия републикански кандидат.

Съдът в Ню Йорк глоби Тръмп с 355 млн. долара по дело за измама

Съдът в Ню Йорк глоби Тръмп с 355 млн. долара по дело за измама

Удар по реномето на бившия президент на САЩ

Решението на съдията Елън Гесмър, след трети пореден ден извънредни изслушвания по исканията на Тръмп за отлагане, е още една загуба за Тръмп, който многократно се опитва да отложи процеса. С изключение на по-нататъшни съдебни действия, решението отваря пътя изборът на съдебни заседатели да започне следващия понеделник.

Припомняме, че президентът на САЩ Джо Байдън леко увеличава преднината си пред Доналд Тръмп преди президентските избори през ноември, тъй като републиканският кандидат се подготвя за началото на първия от четирите предстоящи наказателни процеса.

Това сочат данните от ново проучване на Reuters/Ipsos. Анкетата на Reuters/Ipsos е проведена сред 833 пълнолетни граждани в началото на месец април.

Около 41% от регистрираните избиратели в допитването посочват, че биха гласували за Байдън, ако изборите се проведат днес. 37 процента от запитаните пък са готови да дадат гласа си за Доналд Тръмп. Останалите 22 процента от респондентите все още не са избрали кандидат, склонни са да гласуват за трети кандидат или изобщо няма да гласуват.

Очакванията са изборите през ноември да бъдат доста оспорвани. Това е първият реванш на президентските избори в САЩ от близо 70 години.

Тръмп трябва да се яви в съдебна зала в Манхатън на 15 април за началото на първия от четирите висящи наказателни процеса. Байдън пък търпи критики заради подкрепата му за Израел във войната с Хамас.

Съдия временно спира процеса за измама срещу Тръмп в Ню Йорк

Съдия временно спира процеса за измама срещу Тръмп в Ню Йорк

След като Тръмп заведе дело срещу наблюдаващия съдя

Президентът вече получи присъди по различни дела. Той не се призна за виновен по нито едно от обвиненията.