В петролната рафинерия във Волгоград е избухнал пожар.

Това съобщи ТАСС. Официалната агенция се позова на пресслужбата на губернатора Андрей Бочаров.

Местните руски власти уточниха, че на територията на рафинерията във Волгоград е паднал дрон. Няма пострадали, а пожарът е потушен, обобщи ТАСС.

"През нощта на 12 май силите за противовъздушна отбрана и радиоелектронна борба отблъснаха атака от безпилотни летателни апарати на територията на Волгоградска област.

В резултат на последствията от падането на БЛА с последваща детонация на площадката на Волгоградския нефтопреработвателен завод избухна пожар", цитира "Висота 102" думите на губернатора.

Това е поредният успешен украински удар с дрон по руска рафинерия.

През последните седмици и Киев засили ударите по обекти от руската петролна инфраструктура.

Украински дрон пак удари рафинерия в Русия

Украински дрон пак удари рафинерия в Русия

Русия свали и украински дрон над Москва

Руските петролни рафинерии са обект на редовни атаки от началото на годината. Официална Украйна не поема отговорност за тях. За това съобщават анонимни източници в украинските медии, позовавайки се на правоохранителни органи, които твърдят, че СБУ провежда акции срещу рафинериите.

Тази седмица руските власти съобщиха за нападения срещу съоръжение на "Газпром" в Башкирия (украински безпилотни самолети досега не са летели, пишат средствата за масова информация), както и срещу рафинерия в Калужска област.