Украинските военни продължават да унищожават руските окупатори. На 27 януари нашите защитници успешно отблъснаха 12 вражески атаки в Луганска и Донецка област.

Това съобщи в дневната си сводка Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна.

"Врагът продължава да води офанзива в направленията Бахмут, Авдийовка и Новопавловска. Купянското, Лиманското, Запорожското и Херсонското направление са в отбрана", заявиха от Генералния щаб.

В направленията Волин, Полеск, Северск и Слобожанск ситуацията не се е променила значително, не са открити настъпателни групи на противника.

В посока Северск врагът обстрелва с минохвъргачки селищата Николаевка, Черниговска област, и Рожковичи и Бачевск, Сумска област.

В Слобожанското направление врагът не спира да обстрелва селищата по линията на съприкосновение. Повече от тридесет населени места бяха обстрелвани, включително Гурев Казачок, Красное, Старица, Охримовка, Варваровка, Нововлинск, Дворична, Западно и Купянск в Харковска област.

ISW: Путин готви нова голяма офанзива в Украйна

ISW: Путин готви нова голяма офанзива в Украйна

Кремъл налага цензура на новините от фронта

В направленията Купян и Лиман врагът оказва огнево въздействие в районите на повече от 25 населени места. По-специално, Ивановка, Кисловка, Крахмално и Берестовей в Харковска област и Новоселове, Макеевка, Червонопоповка и Дибров в Луганска област.

По посока на Бахмут са били обстрелвани райони на повече от 40 селища. Сред тях са Спорное, Верхнекаменное, Раздолевка, Веселое, Билогоровка, Бахмут, Часов Яр, Клешчийвка, Курдюмивка, Майорск, Дружба, Северное, Железное и Торецк в Донецка област.

В посока Авдийвка вражеският огън порази Бердичи, Авдийвка, Веселое, Водяне, Невелске, Красногоровка, Маринка и Новомихайловка.

В посока Новопавловск врагът отново обстрелва Бохоявленка, Угледар и Золотая Нива.

По запорожското направление бяха ударени, наред с други, Железное, Илинка, Времевка и Новопол в Донецка област, както и Олховское, Полтава, Малнивка, Красно, Хуляйполе, Староукраинка, Волшебное, Орехов, Новоданиловка, Новоандреевка и Каменское в Запорожка област. Общо над 30 населени места са били засегнати.

Русия готви информационна спецоперация срещу Украйна

Русия готви информационна спецоперация срещу Украйна

Предупреждението е от службите за сигурност в Киев

В Херсонско направление множество ракетни установки, артилерия с леко стрелково оръжие и минохвъргачки обстрелват районите на селищата Золотая Балка, Гавриловка, Дудчани, Красный Маяк, Монастирска, Томарино, Бургунка, Тягинка, Камишани и Херсон.

През изминалото денонощие частите на Силите за отбрана отблъснаха нападенията на окупаторите в районите на Белогоровка в Луганска област и Раздоловка, Красная гора, Бахмут, Иванивское, Клешчиевка, Дружба, Водяне, Маринка, Победа, Угледар и Пречистовка в Донецка област.

През изминалото денонощие самолетите на Силите за отбрана нанесоха осем удара по райони, където са съсредоточени жива сила, оръжия и военно оборудване на противника, и поразиха позиции на зенитно-ракетни системи.

Освен това нашите войници унищожиха самолет Су-25, хеликоптер Ми-8 и два безпилотни летателни апарата "Суперкам".

Полша праща своите танкове PT-91 в Украйна

Полша праща своите танкове PT-91 в Украйна

Танковете RT-91 използват активна броня, разработена от полската компания ERAWA

Подразделенията на ракетните войски и артилерията на Силите за отбрана на Украйна са поразили два командни пункта, две позиции на противниковата противовъздушна отбрана и пет района за съсредоточаване на жива сила на противника.