Два украински дрона са били свалени над Черно море, съобщи руското министерство на отбраната тази сутрин.

В съобщението се уточнява, че системите за противовъздушна отбрана са унищожили два дрона "близо до югоизточното крайбрежие на Кримския полуостров и в района на Туапсе на Краснодарския край".

Не е ясно дали и двата дрона са били в една и съща точка или в различни. По-рано администрацията на района на Туапсе съобщи за два случая на задействане на системата за противовъздушна отбрана. По нейни данни в 4:30 и 4:35 часа именно в Туапсе са извършени "два изстрела от системата за противовъздушна отбрана към морето". От областната управа твърдят, че няма щети и нарушения на инфраструктурата, сградите или постройките на брега.

В Туапсе има пристанище и голяма петролна рафинерия. Самото пристанище трябваше да бъде затворено утре заради учение.

През последни два дни Русия атакува две петролни рафинерии на украинска територия - в Кременчуг и Лвовска област. Украйна обяви, че Русия е подновила атаките срещу енергийната инфраструктура.

Масирана ракетна атака срещу Украйна, удари срещу енергийната система
Обновена

Масирана ракетна атака срещу Украйна, удари срещу енергийната система

Над 20 души са ранени, включително дете

По-късно през деня руското министерство на отбраната съобщи, че е отбито нападение срещу и анексирания Крим около 10.30 тази сутрин. Една украинска ракети и два дрона са били неутрализирани от системите за противовъздушна отбрана.

По-рано беше съобщено, че в анексирания от Русия Севастопол е спрян морският транспорт, без да се съобщи за причината.

Украйна все още не е коментирала това изявление.