Индийската полиция е разпространила фоторобот на двамата заподозрени за извършването на терористичния акт в сградата на Върховния съд в индийската столица Делхи днес, съобщава РИА Новости.

Полицията подозира двама мъже - на 26 години и на около 50 години. Предполага се, че именно те са оставили куфар с взривно устройство пред входа на съда. Индийските власти са се обърнали към всички жители на индийската столица с молба да помогнат на издирването.

Отговорност за атентата взе радикалната ислямистка групировка „Харкат ул-Джихади ал-ислами". В съобщение до редица индийски телевизионни канали групировката съобщава, че терористичният акт е дело на нейни бойци.

Тя е подозирана за извършване и на други на терористични акции на територията на Индия, Пакистан и Бангладеш. Тя е базирана в Пакистан и ръководството й има тесни връзки с „Ал-Кайда".

Взривът избухна около 10.20 местно време или 08.50 московско време, когато между 100 и 200 души са чакали да влязат в територията на комплекса. Жертвите до този момент са 12, а 62 души са ранени.

Индийският външен министър Паланиапан Чидамбарам заяви днес пред парламента, че следствието трябва да даде отговор коя от терористичните групировки стои зад терористичния акт.

По разпореждане на индийското вътрешно министерство са засилени мерките за сигурност.