През нощта в Харков четири ракети С-300 са ударили гражданско предприятие и е избухнал пожар, съобщи ръководителят на харковската областна военна администрация Олег Синегубов, цитиран от руската служба на Би Би Си.

По-късно в неделя, руското министерство на отбраната съобщи, че Русия е нанесла ракетен удар по завод в Харков, където се ремонтират бронирани машини за украинската армия.

Харков беше атакуван за втори път за един ден: предишния ден, около 11:10 сутринта, руските военни нанесоха удар с крилати ракети "Искандер К". Пострадали са няколко сгради на граждански предприятия и частни жилищни сгради, каза Синегубов. Шестима души са ранени и са настанени в болница.

Освен това двама души са убити и още един е ранен в резултат на удар с управляема противотанкова ракета по цивилен автомобил между селата Глубокое и Стрелеча, съобщи началникът на Харковската ОВА. Това се случи в събота сутринта.

Освен това, според Синегубов, в резултат на обстрела на село Петропавловка, Купянски район, е ранен 23-годишен цивилен. През изминалото денонощие руските войски са обстрелвали селища в Харковски, Богодуховски, Чугуевски, Купянски и Изюмски райони на региона, каза Синегубов.

Одеска област също беше подложена на обстрел в неделя сутринта - повредени са земеделски земи и зърнохранилище, написа в телеграм канала си губернаторътна Одеска област Олег Кипер.

"Нашите сили за противовъздушна отбрана унищожиха два атакуващи дрона и пет ракети", каза Той. Сутринта на 17 септември военновъздушните сили на украинските въоръжени сили съобщиха за унищожаването на 12 от 16 въздушни цели, атакували страната.

Украински дронове удариха Крим, Москва и петролни депа

Украински дронове удариха Крим, Москва и петролни депа

Най-малко 30 полета бяха отложени и шест бяха отменени на големите летища в Москва