Частни домове са разрушени в Днепропетровска област след въздушната атака тази нощ в Украйна. Под развалините на една от кооперациите е открито тялото на двегодишно дете, съобщава областният управител Сергей Лисак.

Кооперацията е била ударена с ракета. Общо 22 души са ранени при атаката тази нощ, пет от тях са деца. Разрушени са две двуетажни кооперации, засегнати са 10 частни домове, магазин и автомобил. Има повреди и по газопровод.

В канала си в Telegram Лисак публикува и снимки от разрушенията.

Над областта тази нощ са свалени поне две крилати ракети и един безпилотен летателен апарат, вероятно ирански тип "Шахед".

Зеленски: Готови сме. Не знам колко време ще продължи и цената

Зеленски: Готови сме. Не знам колко време ще продължи и цената

Украйна би искала още ресурси, но и не може да чака с месеци

Киев също е бил атакуван с ракети и безпилотни самолети, но всички те са били свалени от противовъздушната отбрана, съобщиха от градската управа.

След поредната въздушна тревога, обхванала картата на цяла Украйна тази нощ, началникът на военната администрация на Киев Сергей Попко тази сутрин докладва, че всички ракети и дронове, изстреляни към Киев, са били свалени от противовъздушната отбрана на далечните подстъпи към града.

Според него ракетите са били "традиционно" изстреляни от района на Каспийско море от руски стратегически бомбардировачи Ту-95МС.

В неделя вечерта във всички украински области беше обявена въздушна тревога. В момента въздушната тревога е отменена в почти всички региони на Украйна, в изключение на Крим и Луганска област.

Още снощи президентът Володимир Зеленски коментира, че Русия е показала отново, че е терористична държава. "Руснаците ще понесат отговорност за всичко, което направиха на нашата държава и народ", заяви Зеленски във вечерното си видеообръщение, в което показа и кадри от разрушения.

Взривове събудиха Крим
Обновена

Взривове събудиха Крим

Ударен е град Джанкой, властите докладват за девет дрона - свалени и неутралиризирани