Британският външен министър Джереми Хънт обеща да осъществи Брекзит, ако бъде избран от членовете на Консервативната партия за следващ лидер на формацията и съответно за министър-председател на Великобритания.

Той също така каза, че ще бъде готов да извади Обединеното кралство от Европейския съюз без споразумение в края на октомври, но това не е първата му опция. Говорейки пред радио 2 на Би Би Си, британският първи дипломат се съгласи със слушател, че Великобритания е третирана като "боклук" от ЕС.

Борис Джонсън предупреди ЕС да не налага "Наполеонови" мита при Брекзит без сделка

Борис Джонсън предупреди ЕС да не налага "Наполеонови" мита при Брекзит без сделка

"Континенталната система" на Наполеон е блокада, чиято цел е да удари икономиката на Великобритания по време на Наполеоновите войни

Шокиращата нападка срещу ЕС идва, след като бившият външен министър Борис Джонсън заяви, че Обединеното кралство трябва да излезе от Общността "на всяка цена" до 31 октомври. Според Джонсън Великобритания се нуждае от ново споразумение за излизане, ако изобщо страната излезе със споразумение.

В отговор Хънт предупреди, че твърдолинейният подход може да доведе до това, че лидерът на опозиционната Лейбъристка партия Джереми Корбин да получи ключовете за "Даунинг стрийт" 10 (резиденцията на британските премиери).

По-рано заместник-министърът на отбраната на Великобритания Тобайъс Елууд коментира, че около десетима депутати от Консервативната партия ще подкрепят вот на недоверие към правителството за спирането на Брекзит без споразумение.

Хънт вече изпреварва Джонсън за лидерския пост на консерваторите

Хънт вече изпреварва Джонсън за лидерския пост на консерваторите

След шумния скандал на Джонсън с приятелката му…