Досегашният фаворит за председателския пост в Консервативната партия на Великобритания - Борис Дожнсън вече отстъпва на опонента си Джеръми Хънт, съобщи радио "Свободна Европа".

Сривът в популярността на Джонсън се наблюдава през последните два дни - след скандала, свързан с личния му живот, заради който апартаментът, където политикът живее с приятелката си, беше посетен от местната полиция.

Снимка 394818

Източник: архив ЕПА

В четвъртък той победи в заключителния тур от гласуването на консерваторите в Камарата на общините, което определи двамата претенденти за лидерския пост в партията. След вота Джонсън се прибрал вкъщи, а скоро след това съседите чули крясъци и тропане на падащи предмети. Заради бурния скандал съседите подали сигнал в полицията. В публикации от следващия ден се казва, че 31-годишната Кери Саймъндс, с която политикът живее откакто напусна съпругата си, е крещяла "не ме докосвай" и "махай се от дома ми".

Извикаха полиция в дома на Борис Джонсън заради шумен скандал с приятелката му

Извикаха полиция в дома на Борис Джонсън заради шумен скандал с приятелката му

Съседи са подали сигнал

В интервю за Sky News другият претендент за лидер на консерваторите - Джереми Хънт, призова Джонсън да не избягва темата, а да отговаря на въпросите, задавани от обществеността.

От това кой от двамата ще оглави партията зависи в голяма степен съдбата на Брекзит.